Chłodnik Robico suto doprawiony

Składniki:

  • 900 g KEFIRU Robico
  • 1 mały świeży ogórek
  • 2 jaja
  • 100g szynki konserwowej (w kawałku)
  • 1 pęczek młodych buraczków czerwonych z botwinką
  • koperek
  • kwasek cytrynowy
  • sól, pieprz
  • szczypior
  • rzodkiewka


Przygotowanie:
Oczyszczone buraki i botwinkę gotować kwadrans, pokroić je w kostkę. Ugotowane jaja na twardo pokroić w ćwiartki, a szynkę i ogórka w krótkie paski. Posiekać koperek.
Tak przygotowane składniki połączyć z KEFIREM Robico. Całość doprawić solą, pieprzem i kwaskiem cytrynowym. Dodać ok. 250 ml ostudzonego wywaru z buraka, wymieszać. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Danie idealnie nadaje się dla osób stosujących dietę białkową.