Mikrofiltracja
Mikrofiltracja to najbardziej innowacyjna i nowoczesna technologia produkcji mleka spożywczego na rynku polskim będąca wyznacznikiem ...
Mleko od kuchni
Codzienna porcja mleka może nas zaskoczyć, pokazując swoje nowe oblicze od kuchni. Ile rozkoszy i smaku da nam jako składnik ...
Szkolne mleko
Wiemy, jak ważne jest uświadamianie najmłodszych konsumentów o żywieniowej roli mleka w diecie – niezastąpionego ...
Policz się z Cukrzycą
ZUH ROBICO zrobiło szczególny ukłon w kierunku konsumentów. Od grudnia 2010 formalnie uczestniczymy w programie „Policz ...
Świeże mleko, czyli jakie?
Mleko – produkt kontrowersyjny, więc intrygujący. Ma zwolenników i przeciwników. Niektórzy twierdzą, ...
Mikrofiltracja
Mikrofiltracja to najbardziej innowacyjna i nowoczesna technologia produkcji mleka spożywczego na rynku polskim będąca wyznacznikiem ...
Mleko od kuchni
Codzienna porcja mleka może nas zaskoczyć, pokazując swoje nowe oblicze od kuchni. Ile rozkoszy i smaku da nam jako składnik ...
Szkolne mleko
Wiemy, jak ważne jest uświadamianie najmłodszych konsumentów o żywieniowej roli mleka w diecie – niezastąpionego ...
Policz się z Cukrzycą
ZUH ROBICO zrobiło szczególny ukłon w kierunku konsumentów. Od grudnia 2010 formalnie uczestniczymy w programie „Policz ...
Świeże mleko, czyli jakie?
Mleko – produkt kontrowersyjny, więc intrygujący. Ma zwolenników i przeciwników. Niektórzy twierdzą, ...
Mikrofiltracja
Mikrofiltracja to najbardziej innowacyjna i nowoczesna technologia produkcji mleka spożywczego na rynku polskim będąca wyznacznikiem ...
Mleko od kuchni
Codzienna porcja mleka może nas zaskoczyć, pokazując swoje nowe oblicze od kuchni. Ile rozkoszy i smaku da nam jako składnik ...
Szkolne mleko
Wiemy, jak ważne jest uświadamianie najmłodszych konsumentów o żywieniowej roli mleka w diecie – niezastąpionego ...
Policz się z Cukrzycą
ZUH ROBICO zrobiło szczególny ukłon w kierunku konsumentów. Od grudnia 2010 formalnie uczestniczymy w programie „Policz ...
Świeże mleko, czyli jakie?
Mleko – produkt kontrowersyjny, więc intrygujący. Ma zwolenników i przeciwników. Niektórzy twierdzą, ...

Codzienna porcja mleka może nas zaskoczyć, pokazując swoje nowe oblicze od kuchni. Ile rozkoszy i smaku da nam jako składnik orzeźwiającego chłodnika czy koktajlu z aromatycznym listkiem mięty! Sztuka przyrządzania potraw polega nie tylko na umiejętnościach, równie ważne są doskonałe składniki. KEFIR, ŚMIETANA, MAŚLANKA ROBICO oraz ZIMNE MLEKO to idealne komponenty oryginalnych potraw, które przedstawiamy.

Zapraszamy do kulinarnej podróży pełnej smaków ROBICO!

Na mlecznej diecie zdrowie to kaszka z mlekiem! Mleko zawiera istotne dla organizmu człowieka składniki żywieniowe takie jak: wapń, magnez, potas oraz witaminy A, D, E, K i z grupy B.

A poza tym:

  • dzięki zawartości dobrze przyswajalnego wapnia, mleko i produkty mleczne pomagają zapobiegać osteoporozie i aktywują enzymy odpowiedzialne za rozkład tkanki tłuszczowej
  • zaleca się je w profilaktyce i leczeniu schorzeń układu pokarmowego oraz zaburzeniach metabolicznych: otyłości, nadciśnieniu tętniczemu i miażdżycy
  • spożywane w odpowiedniej ilości zaspokajają w 100% nasze zapotrzebowanie na wapń
  • mleko i produkty mleczne wzmacniają nasz system immunologiczny.

Dodatkowo sekret mlecznych produktów ROBICO tkwi w czymś jeszcze:

  • mikrofiltracji, czyli całkowicie naturalnej metodzie oczyszczania, dzięki której mleko ROBICO zawsze smakuje i pachnie świeżo, zachowuje więcej składników odżywczych, a do tego przypomina smak mleka prosto od krowy
  • fermentacji, dzięki której uzyskujemy orzeźwiające kefiry i aromatyczne maślanki, a mleko staje się łatwiej przyswajalne, mniej alergizujące, trawione 2-3 razy szybciej i smakuje wyśmienicie. KEFIRY ROBICO są szczególne, bo wytwarzane metodą termostatową, dzięki której proces fermentacji kefiru zachodzi osobno w każdej zamkniętej butelce.