Kefir Robico bez laktozy z l.rhamnosus
Dlaczego powstał?  Wzrastająca świadomość ludzi na temat związku diety ze zdrowiem wiąże się ze wzrostem oczekiwań ...
Kefir Robico
Dlaczego smak  KEFIRU  Robicolosalną różnicę? KEFIR Robico jest wyjątkowy, ponieważ wytwarzany jest metodą ...
Maślanka Robico
MAŚLANKA Robico - to napój fermentowany otrzymywany z naturalnej maślanki. Jest lekko kwaskowa i aromatyczna (aromaty ...
Zimne Mleko Robico
ZIMNE MLEKO to produkt otrzymany  w wyniku unikalnej metody mikrofiltracji. Mikrofiltracja to mechaniczna metoda oczyszczania ...
Śmietana Robico
ŚMIETANA ROBICO 18% tł. Pierwsza na rynku śmietana w szklanym słoiczku zabezpieczonym dodatkowo banderolą. Śmietana Robico ...
Maślanka Truskawkowa Robico
Maślanka truskawkowa Robico o smaku słodkawym i lekko kwaskowym przyniesie natychmiastowe orzeźwienie w upalne dni, ale także ...
Kefir Robico bez laktozy z l.rhamnosus
Dlaczego powstał?  Wzrastająca świadomość ludzi na temat związku diety ze zdrowiem wiąże się ze wzrostem oczekiwań ...
Kefir Robico
Dlaczego smak  KEFIRU  Robicolosalną różnicę? KEFIR Robico jest wyjątkowy, ponieważ wytwarzany jest metodą ...
Maślanka Robico
MAŚLANKA Robico - to napój fermentowany otrzymywany z naturalnej maślanki. Jest lekko kwaskowa i aromatyczna (aromaty ...
Zimne Mleko Robico
ZIMNE MLEKO to produkt otrzymany  w wyniku unikalnej metody mikrofiltracji. Mikrofiltracja to mechaniczna metoda oczyszczania ...
Śmietana Robico
ŚMIETANA ROBICO 18% tł. Pierwsza na rynku śmietana w szklanym słoiczku zabezpieczonym dodatkowo banderolą. Śmietana Robico ...
Maślanka Truskawkowa Robico
Maślanka truskawkowa Robico o smaku słodkawym i lekko kwaskowym przyniesie natychmiastowe orzeźwienie w upalne dni, ale także ...

Dlaczego smak  KEFIRU  Robicolosalną różnicę?

KEFIR Robico jest wyjątkowy, ponieważ wytwarzany jest metodą termostatową. Dzięki tej metodzie, proces dojrzewania i fermentacji kefiru zachodzi osobno w każdej zamkniętej butelce, a nie - tak jak w innych kefirach  – w ogólnym zbiorniku.

Jak to sprawdzić? Wystarczy spojrzeć na napój, który przed wstrząśnięciem zachowuje charakterystyczną zwartą konsystencję.

KEFIR Robico to napój mleczny fermentowany. Fermentację przeprowadza się przy pomocy kultur bakterii i drożdży kefirowych. W każdej butelce zatrzymaliśmy dwutlenek węgla, który powstaje w czasie fermentacji, dlatego każda butelka KEFIRU Robico to porcja łagodnie musującego   i orzeźwiającego  mlecznego napoju...dlatego...KEFIR Robico orzeźwia lepiej.

Czy wiesz, że...

organizm człowieka trawi mleczne napoje fermentowane 2-3 razy szybciej niż mleko. Podczas fermentacji i dojrzewania kefiru dochodzi do częściowego rozkładu białek i laktozy oraz do wzrostu zawartości witamin B1, B6 i kwasu foliowego.

Biologiczne wartości mleka pozostają niezmienione, a białka charakteryzują się wyższym poziomem strawności oraz obniżonym czynnikiem alergiczności w porównaniu z mlekiem słodkim.

Kefir wpływa na regulację przemiany materii, na procesy przyswajania białka i wapnia, wspomaga obniżenie ciśnienia tętniczego i poziomu cholesterolu we krwi. Jest ważnym elementem diety dla ludzi prowadzących zdrowy i aktywny styl życia.


KEFIR Robico dostępny jest w opakowaniach 900g, 400g i 250g.