Maślanka Truskawkowa Robico
Maślanka truskawkowa Robico o smaku słodkawym i lekko kwaskowym przyniesie natychmiastowe orzeźwienie w upalne dni, ale także ...
Kefir Robico
Dlaczego smak  KEFIRU  Robicolosalną różnicę? KEFIR Robico jest wyjątkowy, ponieważ wytwarzany jest metodą ...
Maślanka Robico
MAŚLANKA Robico - to napój fermentowany otrzymywany z naturalnej maślanki. Jest lekko kwaskowa i aromatyczna (aromaty ...
Zimne Mleko Robico
ZIMNE MLEKO to produkt otrzymany  w wyniku unikalnej metody mikrofiltracji. Mikrofiltracja to mechaniczna metoda oczyszczania ...
Śmietana Robico
ŚMIETANA ROBICO 18% tł. Pierwsza na rynku śmietana w szklanym słoiczku zabezpieczonym dodatkowo banderolą. Śmietana Robico ...
Maślanka Truskawkowa Robico
Maślanka truskawkowa Robico o smaku słodkawym i lekko kwaskowym przyniesie natychmiastowe orzeźwienie w upalne dni, ale także ...
Kefir Robico
Dlaczego smak  KEFIRU  Robicolosalną różnicę? KEFIR Robico jest wyjątkowy, ponieważ wytwarzany jest metodą ...
Maślanka Robico
MAŚLANKA Robico - to napój fermentowany otrzymywany z naturalnej maślanki. Jest lekko kwaskowa i aromatyczna (aromaty ...
Zimne Mleko Robico
ZIMNE MLEKO to produkt otrzymany  w wyniku unikalnej metody mikrofiltracji. Mikrofiltracja to mechaniczna metoda oczyszczania ...
Śmietana Robico
ŚMIETANA ROBICO 18% tł. Pierwsza na rynku śmietana w szklanym słoiczku zabezpieczonym dodatkowo banderolą. Śmietana Robico ...
Maślanka Truskawkowa Robico
Maślanka truskawkowa Robico o smaku słodkawym i lekko kwaskowym przyniesie natychmiastowe orzeźwienie w upalne dni, ale także ...
Kefir Robico
Dlaczego smak  KEFIRU  Robicolosalną różnicę? KEFIR Robico jest wyjątkowy, ponieważ wytwarzany jest metodą ...
Maślanka Robico
MAŚLANKA Robico - to napój fermentowany otrzymywany z naturalnej maślanki. Jest lekko kwaskowa i aromatyczna (aromaty ...
Zimne Mleko Robico
ZIMNE MLEKO to produkt otrzymany  w wyniku unikalnej metody mikrofiltracji. Mikrofiltracja to mechaniczna metoda oczyszczania ...
Śmietana Robico
ŚMIETANA ROBICO 18% tł. Pierwsza na rynku śmietana w szklanym słoiczku zabezpieczonym dodatkowo banderolą. Śmietana Robico ...

Dlaczego smak  KEFIRU  Robicolosalną różnicę?

KEFIR Robico jest wyjątkowy, ponieważ wytwarzany jest metodą termostatową. Dzięki tej metodzie, proces dojrzewania i fermentacji kefiru zachodzi osobno w każdej zamkniętej butelce, a nie - tak jak w innych kefirach  – w ogólnym zbiorniku.

Jak to sprawdzić? Wystarczy spojrzeć na napój, który przed wstrząśnięciem zachowuje charakterystyczną zwartą konsystencję.

KEFIR Robico to napój mleczny fermentowany. Fermentację przeprowadza się przy pomocy kultur bakterii i drożdży kefirowych. W każdej butelce zatrzymaliśmy dwutlenek węgla, który powstaje w czasie fermentacji, dlatego każda butelka KEFIRU Robico to porcja łagodnie musującego   i orzeźwiającego  mlecznego napoju...dlatego...KEFIR Robico orzeźwia lepiej.

Czy wiesz, że...

organizm człowieka trawi mleczne napoje fermentowane 2-3 razy szybciej niż mleko. Podczas fermentacji i dojrzewania kefiru dochodzi do częściowego rozkładu białek i laktozy oraz do wzrostu zawartości witamin B1, B6 i kwasu foliowego.

Biologiczne wartości mleka pozostają niezmienione, a białka charakteryzują się wyższym poziomem strawności oraz obniżonym czynnikiem alergiczności w porównaniu z mlekiem słodkim.

Kefir wpływa na regulację przemiany materii, na procesy przyswajania białka i wapnia, wspomaga obniżenie ciśnienia tętniczego i poziomu cholesterolu we krwi. Jest ważnym elementem diety dla ludzi prowadzących zdrowy i aktywny styl życia.


KEFIR Robico dostępny jest w opakowaniach 900g, 400g i 250g.