W środę, 29.04.2015 r., na terenie kampusu SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 159 w Warszawie, w godzinach 8:00-10:00, odbył się Europejski Dzień Śniadania organizowany przez Koło Naukowe Żywieniowców i Dietetyków Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Akcja ta organizowana była po raz czwarty. Organizatorzy w trakcie wydarzenia prezentowali krótkie prelekcje dotyczące spożywania śniadań. W dzisiejszym, zabieganym świecie poświęcamy coraz mniej uwagi na prawidłowe odżywianie się. Przez poranny pośpiech, rezygnujemy często także ze śniadania. Niestety wiąże się z tym szereg negatywnych konsekwencji m. in. spadek koncentracji umysłowej, trudności z utrzymaniem należytej masy ciała, zwiększanie ryzyka rozwoju cukrzycy i chorób układu krwionośnego.
Mamy nadzieję, że wszystkim studentkom i studentom, którzy uczestniczyli w wydarzeniu smakował ufundowany przez nas KEFIR Robico oraz Zimne Mleko Robico i przekonaliście się, że Ten smak Robicolosalną różnicę!