Już jutro, 24.04.2013 r., na terenie kampusu SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 159 w Warszawie odbędzie się Europejski Dzień Śniadania organizowany przez Koło Naukowe Żywieniowców i Dietetyków Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Akcja ta poświęcona jest rzekomo niewinnemu, ale tak naprawdę bardzo ważnemu posiłkowi – śniadaniu.
W dzisiejszym, zabieganym świecie poświęcamy coraz mniej uwagi na prawidłowe odżywianie się. Przez poranny pośpiech, rezygnujemy często także ze śniadania. Niestety wiąże się z tym szereg negatywnych konsekwencji m. in. spadek koncentracji umysłowej, trudności z utrzymaniem należytej masy ciała, zwiększanie ryzyka rozwoju cukrzycy i chorób układu krwionośnego.
Robico postanowiło dołączyć do akcji wierząc, że dzięki wsparciu tej inicjatywy wspomagamy akcję podwyższania świadomości społeczności akademickiej na temat roli śniadania w codziennej diecie.
Wszystkim studentkom i studentom życzymy owocnego udziału w wydarzeniu i smacznego śniadania w postaci ufundowanego przez nas KEFIRU Robico. Ten smak Robicolosalną różnicę, przekonajcie się sami!