W dniach 21-24 kwietnia 2015 w Krakowie odbyła się IV Krajowa Ocena Mleka Spożywczego i Mlek Fermentowanych, podczas której cztery zespoły arbitrów dokonały oceny sensorycznej, oceny znakowania, estetyki i funkcjonalności oraz ewentualnych dodatkowych informacji na opakowaniu.
Po przebadaniu wielu zgłoszonych do oceny produktów, Komisja Superarbitrów i Zespoły Arbitrów przyznały ZUH Robico Medal za zajęcie I miejsca w kategorii „mleko spożywcze o zawartości tłuszczu powyżej 2,5%” za Zimne Mleko Robico oraz I miejsce w kategorii „mleko fermentowane naturalne – kefir” za Kefir Robico. To potwierdzenie wysokiej jakości produktu oraz dbałości o metodę i technologię jego wytwarzania.
W skład Komisji Superarbitrów weszli: prof. dr hab. Józefa Chrzanowska, prof. dr hab. Andrzej Lenart, mgr inż. Marek Murawski, prof. dr hab. Jan Pikul, prof. dr hab. Arnold Reps, prof. dr hab. Stefan Ziajka, mgr inż. Hanna Bogdańska-Zaręba, a jej przewodniczącym został prof. dr hab. Bogusław Staniewski.