W dniach 2-4 czerwca 2017 r. we Wrocławiu odbyły się targi gastronomiczno-hotelarskie Magdy Gessler „Pyszna Polska 2017”, w których Robico wzięło udział. Pierwszy raz, w jednym miejscu zgromadzili się zarówno przedstawiciele wiodących firm z branży, fachowcy, branżowe autorytety i gwiazdy. Założeniem Targów „Pyszna Polska 2017” ma być wyznaczanie kierunków rozwoju na kolejne lata. W trakcie trzech dni targów miały miejsce także dodatkowe atrakcje – między innymi:
- widowiskowe pokazy kulinarne prowadzone m.in. przez: Arleta Żynel, Beata Śniechowska, Robert Sowa, Józef Sadkiewicz, Mikołaj Rey, Carlos González Tejera, Arkadiusz Kruszik, Marcin Piotrowski, Marcin Jabłoński, Robert Poliński, Damian Kordas i Mateusz Nowak.
- Miała miejsce także promocja najnowszej książki Magdy Gessler,
- gotowanie w balonie lotniczym,
- szkolenia z zakresu wykwintnej kuchni oraz dietetyki (prowadzili: Jacek Bilczyński, Joanna Spychalska),
- edukacja o winie, jego pochodzeniu i odmianach, które poprowadziły: Kobiety i Wino, Faktoria Win a’la Carte oraz Wina francuskie
- widowiskowe pokazy barmańskie i baristyczne.
Targi zamieniły się w tym czasie w największą w Polsce patelnię plenerową na 3000 porcji! Na stoisku Robico jak zwykle można było spróbować i kupić produkty Robico, skosztować pyszny koktajl owocowy na bazie Kefiru Robico oraz porozmawiać z pracownikami na temat działalności firmy. Poniżej fotorelacja z wydarzenia: