Kefir Robico bez laktozy ze szczepem bakterii Lactobacillus rhamnosus to pyszny fermentowany napój mleczny ze szczepem bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus. Dedykowany szczególnie osobom z nietolerancją laktozy, które mogą bez przeszkód korzystać z jego dobroczynnych dla organizmu właściwości.
Składniki: mlekopasteryzowane, enzym – laktaza, żywe kultury bakterii w tym Lactobacillus rhamnosus
Alergeny: mleko
Wartości odżywcze:
W 100 g
| WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 180 kJ / 43 kcal |
| TŁUSZCZ | 1,5 g |
| W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE | 1,0 g |
| WĘGLOWODANY | 4,2 g |
| W TYM CUKRY | 4,2 g |
| BIAŁKO | 3,1 g |
| SÓL | 0,10 g |
| Zawartość laktozy | mniej niż 0,01 g |
