Kefir Robico bez laktozy ze szczepem bakterii Lactobacillus rhamnosus to pyszny fermentowany napój mleczny ze szczepem bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus. Dedykowany szczególnie osobom z nietolerancją laktozy, które mogą bez przeszkód korzystać z jego dobroczynnych dla organizmu właściwości.
Składniki: mlekopasteryzowane, enzym – laktaza, żywe kultury bakterii w tym Lactobacillus rhamnosus
Alergeny: mleko
Wartości odżywcze:
W 100 g
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 180 kJ / 43 kcal |
TŁUSZCZ | 1,5 g |
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE | 1,0 g |
WĘGLOWODANY | 4,2 g |
W TYM CUKRY | 4,2 g |
BIAŁKO | 3,1 g |
SÓL | 0,10 g |
Zawartość laktozy | mniej niż 0,01 g |